O gran día de Dreiser, chinés na piscina, Li en ximnasia

Tokio (Associated Press) -Caleb Drexel gañou a súa primeira medalla de ouro individual, as mulleres chinesas completaron unha carreira de relevos récord e Sunisa Lee dos Estados Unidos gañou a medalla de ouro feminina en ximnasia.
Despois da maior acción diurna do 6o día dos Xogos Olímpicos de Tokio na piscina, Li brillou na ximnasia nocturna e a compañeira Simone Byers observou desde a bancada.
Lee converteuse na quinta muller estadounidense consecutiva en gañar o campionato olímpico de todo o mundo. Nunha final brillante e competitiva, derrotou a Rebeca Andrade (Rebeca Andrade) do Brasil.
A puntuación total de Lee de 57,433 puntos é suficiente para superar a Andrade. A brasileira gañou a primeira medalla de ximnasia global para unha atleta latinoamericana, pero perdeu a medalla de ouro cando saíu dos límites dúas veces na súa competición no campo.
A ximnasta rusa Angelina Melnikova gañou a medalla de bronce dous días despois de levar á República de China á medalla de ouro na final por equipos.
Drexel, o sucesor de Michael Phelps dos Estados Unidos, gañou os 100 metros libres cun récord olímpico de 47,02 segundos, só un sexto por diante do campión defensor australiano Kyle Chalmers. Isto permitiulle gañar a cuarta medalla de ouro da súa carreira. As tres anteriores foron carreiras de relevos.
“É moi diferente. Creo que pensei que sería, simplemente non quero admitilo ", dixo. “É moito máis difícil. Hai que confiar en si mesmo, ninguén pode salvarte ".
O partido máis dramático do día foi que China estableceu un récord mundial no relevo feminino de 4x200 metros libres, o que sorprendeu a Estados Unidos e Australia.
Katie Ledecky obtivo o terceiro posto como relevo do equipo americano, a case 2 segundos do equipo chinés e do equipo australiano.
Ledecky superou á australiana Leah Neale e reduciu a diferenza co xogador chinés Li Bingjie, pero finalmente non conseguiu alcanzala.
Li tocou o balón cun récord mundial de 7 minutos e 40,33 segundos. Tamén estableceu o récord olímpico de gañar o campionato de bolboreta de 200 metros antes da carreira de relevos.
"Ata que completei 200 golpes de bolboreta, o noso adestrador díxome:" Estás nunha carreira de relevos ", non sabía que o facía", dixo a través dun intérprete. "Nin sequera nado 200 metros, aínda que teño a calidade e o nivel de 200 metros adestrando."
Os estadounidenses gañaron a medalla de prata a 7: 40.73, mentres que Australia gañou a medalla de bronce a 7: 41.29. Os tres gañadores de medallas bateron o récord mundial de 7: 41,50 establecido polos australianos no Campionato do Mundo de 2019.
O serbio número un derrotou ao seu xogador xaponés favorito Kei Nishikori por 6-2 e 6-0 para entrar en semifinais e ampliar a súa oferta polo Gold Slam.
Steffi Graf en 1988 foi o único tenista que gañou as catro probas de Grand Slam e medallas olímpicas de ouro no mesmo ano natural.
Djokovic gañou o Aberto de Australia, o Aberto de Francia e Wimbledon este ano e precisa o campión olímpico de Tokio e o trofeo do Aberto dos Estados Unidos para completar o Golden Slam.
Na competición feminina, Belinda Bencic de Suíza, 12a clasificada, e Markta vondrosova da República Checa na final do Aberto de Francia de 2019 daranse cita no partido pola medalla de ouro.
Bencic derrotou á xogadora kazaja Elena Lebakina por 7-6 (2), 4-6 e 6-3. Na terceira rolda, von Drusova, que eliminou a Naomi Osaka, derrotou por 6-3 e 6-1. A cuarta cabeza de serie a ucraína Elena Svitolina.
O austríaco Sepp Straka capturou a 4 paxariños nos últimos seis buracos e disparou 63, 8 á altura, liderando a jazz tailandesa Jane Watananon na primeira rolda de golf masculino. Rod.
Thomas Peters, de Bélxica, ocupou o primeiro posto na medalla de bronce de Río de Xaneiro hai cinco anos. Disparou 30 e 65 nos nove buratos traseiros.
O mexicano Carlos Ortiz (Carlos Ortiz) tamén alcanzou os 65 puntos na pista nunhas condicións ideais idóneas, tan primitivo que os xogadores chegaron por primeira vez sen céspede, porque leva pechado dous meses.
O campión do mundo americano de salto con pértega Sam Kendricks (Sam Kendricks) perderá os Xogos Olímpicos despois de dar positivo no COVID-19.
O pai de Kendricks publicou nas redes sociais que o seu fillo non tiña síntomas, pero dixéronlle que dera positivo mentres estaba en Tokio e abandonou a competencia.
O Comité Olímpico e o Comité Paralímpico dos Estados Unidos confirmaron a noticia e afirmaron que Kendricks fora illado nun hotel.
Kendricks gañou a medalla de bronce nos Xogos Olímpicos de 2016 e gañou a medalla de ouro nos dous últimos Campionatos do Mundo. Ten o récord americano de 6,06 metros (19 pés).
Pouco despois se anunciou que Kendricks deu positivo, outro saltador de pértega, o arxentino Germán Chiaraviglio, dixo que tamén estaba fóra do xogo porque deu positivo.
Aínda que Hachimura aportou 34 puntos, o equipo xaponés gañou o campionato olímpico masculino de baloncesto por primeira vez en 45 anos, pero aínda así fallou.
Luka Doncic anotou 25 puntos, 7 rebotes e 7 asistencias noutra actuación impresionante en 26 minutos. Zoran Dragic anotou 24 puntos e Eslovenia acadou 116 nos Xogos Olímpicos de Tokio. -81 Derrotou a Xapón por seguir invicto.
As xogadoras americanas de voleibol de praia Kelly Klaas e Sarah Sponsil derrotaron a Kenia en só 25 minutos, o xogo feminino máis rápido desde que os Xogos Olímpicos adoptaron o formato actual.
A parella estadounidense gañou a Brackcides Khadambi e Gaudencia Makokha por 21-8 e 21-6 para subir o marcador a 2-0 e case con seguridade logrou un posto nos oitavos de final.
Este xogo é o xogo máis rápido desde que o FIVB adoptou a puntuación de rali e o mellor sistema de tres en 2002.
Tamén gañaron os estadounidenses Phil Dalhausser e Nick Lucena. Derrotaron ao arxentino Julian Azaad e Nicolas Capogrosso por 21-19, 18-21, 15-6, aumentando a puntuación a 2-1 no round round. Isto é bo para polo menos un xogo máis en Tokio.

Tempo de publicación: 30 de xullo de 2121